Vrnitev k sebi je najlepše potovanje,
ki si ga lahko podarimo.

Kdo sem

Profesorica slovenščine, od leta 2001 zaposlena v OŠ Kungota kot učiteljica slovenščine, tri leta kot pomočnica ravnatelja.

 

Od januarja 2014 samostojna podjetnica v podjetju Izobraževanje in svetovanje, Dušanka Vake s.p.

 

Osebna svetovalka z znanjem karmične diagnostike, Theta Heallinga, regresoterapije, progresije, šamanskih tehnik. Znanja sem si pridobila v triletnem izobraževanju na Ustvarjalni akademiji Pesem duše pri Zoranu Zavorju in Urški Korun.

 

Reiki mojstrica in učiteljica po sistemu Usui reiki.


Moderatorka družinskih postavitev po metodi Berta Hellingerja
. Certifikat sem si pridobila v dvoletnem mednarodnem treningu pri Nataši Čebulj (Inštitut za sistemske postavitve Slovenija) in Vedranu Kraljeti (Sikon mreža Hrvaška).

Poslanstvo

Moje poslanstvo je, da te podprem pri iskanju rešitev na različnih področjih: zdravje/bolezen, odnosi, osebne stiske, poklicna/poslovna pot oziroma tam, kjer ne veš, kako naprej. 

Tu sem, da ti pokažem in te učim sistemski pogled, s katerim priznaš, da si del nečesa večjega od tebe samega, da uvidiš svojo vpetost v mrežo odnosov in medsebojnih povezav. Da je tvoja moč neskončna in hkrati omejena. Pokažem ti lahko, kako te uglasitev s sistemom in naravnimi zakoni življenja postavi na mesto, ki ti pripada, in te naredi svobodnega, da uresničiš svoj življenjski namen. 

Pomagam ti lahko, ko se odločiš,  da ponovno povežeš in harmoniziraš vse svoje dele: dušo, čustva, razum, telo in duha. Nudim ti varen prostor, da zaceliš rane preteklosti in da s polnim zavedanjem sebe in svojega delovanja v sedanjosti ustvariš zase boljšo prihodnost.

Vizija

Človek, ki prevzema odgovornost za svoje fizično, čustveno, mentalno in duševno zdravje. Posameznik, ki s poznavanjem in uporabo različnih pristopov in tehnik v sebi in svetu vzpostavlja in neguje ljubezen, harmonijo in ravnovesje. Človek, ki  po svojih najboljših močeh pogleda vase, spoznava tudi svoje sence  in jih transformira v moč za dosego zdravja, obilja, sreče in uspeha. Zaveda se, da kot posameznik ne more ne obsta(ja)ti ne uspeti, temveč da je del večjega sistema, ki ga priznava in spoštuje.

Strategija

Ne hodim pred tabo in ti ne kažem tvoje poti. Zaupam ti, da jo globoko v sebi že poznaš.

Ne hodim za tabo in ti ne sledim. Zaupam ti, da zmoreš, da se boš, četudi na poti večkrat padeš, vedno znova pobral in da boš varno prispel tja, kamor ti je namenjeno. 

Ne hodim ob tebi in nisem rama, na katero bi se lahko naslonil. Vem, da v tebi delujejo zdravilne sile, s katerih se lahko napajaš in da je v tebi kotiček, kjer se lahko spočiješ, ko si utrujen.

Stojim na razdalji, kot sonce, ki sije za vse v isti meri, in ko si pripravljen, ti pomagam, da dovoliš svetlobi tja, kjer je bila do sedaj tema.

Vrednote

Odprtost za vse barve in vremenske razmere življenja. Vse in vsak ima pravico, da pripada. Vsak ima svojo vlogo, ki jo mora odigrati v igri, imenovani Življenje..

Znanje in vseživljenjsko učenje nam dajeta širino. Odprimo se znanju, radovedno, kot majhen otrok, in ko pride čas, dajmo znanje naprej.

Hvaležnostodpira vrata obilju. Krepi radost v nas, usmerja naš pogled v to, kar že imamo in ne v to, česar nimamo, ter nas naredi radostne in polne.

Odnosi so prav tako pomembni kot naši cilji. Ob tem, ko razmišljamo, kam hočemo priti, je pomembno tudi, kakšen človek bomo, ko pridemo na cilj. 

Spoštovanjepreteklosti, preteklih rodov, naroda, države, planeta. Spoštovanje staršev je osnova za spoštovanje sebe.

Ljudje si pogosto postavljamo vprašanje: Kaj hočem od življenja?

Moje spoznanje je, da se poti odprejo, življenje pa postane lažje in bolj osmišljeno, ko vprašanje obrnemo: Kaj življenje hoče od mene?

Da dobimo odgovor, potrebujemo le malo ponižnosti in pripravljenosti, narediti korake, ki mi jih življenje narekuje.