INDIVIDUALNA POSTAVITEV DRUŽINE V MARIBORU, LJUBLJANI ALI PREKO ZOOMA

Ali ste v času, ko imam razpisano delavnico Postavitev družine zasedeni?

Ste zadržani in se bolje počutite v stiku »ena na ena«?

Morda je problem za vas toliko pereč, da bi ga radi razrešili čim prej?

Potem je individualna postavitev družine za vas.

Individualna postavitev družine ohranja iste principe, temelji na istih osnovah kot delo v skupini z nekaj razlikami:

– Na delavnici druge osebe predstavljajo elemente iz vaše postavitve, v individualnem delu vi izkusite vsak element. Kaj to pomeni? Na delavnici velik del postavitve sedite ob meni in opazujete dogajanje ter šele proti koncu zavzamete svoje mesto v postavitvi. V individualnem delu se dogaja dvoje: opazujete dogajanje in hkrati vi sami predstavljate elemente iz vaše postavitve. Morda zna to biti nekoliko bolj naporno, a na svoji koži uvidite, kako se počutijo drugi. Situacijo boste doživeli iz  iz zornih kotov vseh pomembnih akterjev, vezanih na vaš izziv oziroma vprašanje.

– Postavitev v skupini poteka hitreje, vidite široko sliko in običajno omogoči več korakov k rešitvi. Individualno delo traja dalj časa, saj se sami sprehodite skozi vaše družinsko polje – proces ne gre toliko v širino, kot v globino. (delava približno 2,5 ure).

– Po individualnem delu se posloviva, medtem ko ste na delavnici prisotni ves čas postavitev. Pomeni, da boste v delavnico vložili več svojega časa, a hkrati dobili možnost, da skozi postavitve drugih udeležencev sprocesirate, kar je morda »ostalo« iz vaše postavitve oziroma dodatno delate na tistih temah, ki jih odpirajo postavitve drugih. Vsaka postavitev na delavnici je namreč tudi vaša postavitev, saj v vsaki najdete del svoje družinske zgodbe.

Postavitev družine ne samo da vam daje več vpogleda in jasnosti glede vzroka vaših težav, daje vam tudi usmeritev, kako naprej, da boste delovali skladno z vašo dušo in da bo vaša rešitev v harmoniji z večjo celoto, ki ji pripadate.

Prva in najpomembnejša celota, ki ji vsak človek pripada, je  družina. V nas prebivajo naši starši, njihovi starši in vsi naši predniki. V sebi nosimo tako njihova prastara znanja kot njihove travme in nepomirjena čustva. Prav tako na nas delujejo dogodki in okoliščine iz otroštva, s katerimi še nismo pomirjeni. Močan je vpliv iz časa našega bivanja v maternici, vpliv nerojenih/umrlih bratov ali sester.  Naslednji nivo, ki vpliva na to, kako nam gre v sedanjosti, so druge pretekle čustveno močne izkušnje: bivši parnterji, menjava služb in podobno.

Ni pa vedno samo preteklost tista, s katero nismo pomirjeni. Včasih so to tudi okoliščine, ki jih doživljamo sedaj, kot je selitev, izguba službe, proces ločitve, smrt bližnjega.

Postavitev družine vam pomaga, da sprejmete stvari, ki so bile in ki se sedaj dogajajo, takšne, kot so. Niste več v uporu – begu, zamrznitvi ali boju. Ko sprejmete to, kar je (bilo), kot del svojega življenja, se v vašo dušo lahko naseli mir. Z  mirom pa v vas vstopi nova, sveža življenjska energija, prebudi se vaša prvinska, izvirna moč bivanja in delovanja. Lažje tudi sprejemate odločitve, kako naprej.

Delavnica poteka v varnem, zaupnem okolju in skozi vaše vprašanje vas bom vodila odločno, a hkrati ljubeče in nežno. Dovolite si, da živite svoje življenje, kot ga želite, bolj svobodni za ustvarjanje svojega življenjskega namena,

Več o tem, na čem temelji metoda postavitev družine in o njenih učinkih si lahko preberete tukaj https://duskavake.si/postavitev-druzine

TERMIN DOGOVORIMO PO PRIJAVI.

PRISPEVEK: 210 EUR Srečanje traja do 3 ure. Pripada vam še: 30-minutni posvet v 14 dneh po srečanju IN še ena udeležba na delavnici brez lastne postavitve v enem od naslednjih terminov.

 

Prisrčno vabljeni!

Duška Vake,

certificirana moderatorka postavitev družine in poslovnih sistemov po metodi Berta Hellingerja

 

Prijava na dogodek Duška, imam vprašanje